Na úvodní stránku





Hnutí Brontosaurus shání dobrovolníky do Malého Tibetu

TAMeK

2013-01-22

Různé

Přečteno: 4345

Komentářů: 0


Hnutí Brontosaurus shání dobrovolníky, kteří by chtěli odjet pomáhat do školy v Malém Tibetu.


Dobrovolníci mohou učit děti nebo pomáhat na stavbě v průběhu letních prázdnin, učit ve škole po několik měsíců nebo odborně asistovat v rozvoji školy třeba jako projektant nových školních budov. Všichni, kteří se chtějí v pomoci zapojit, se mohou do poloviny ledna přihlásit!

Cesta do Himálají je pro dobrovolníky úžasnou zkušeností, při které mohou poznat z blízka kulturu Malého Tibetu a zároveň udělat něco dobrého. V průběhu pobytu bydlí dobrovolníci u rodin dětí ze školy, mohou vyrazit s dětmi na školní piknik nebo se zúčastnit různých oslav, které ve vesnici probíhají. Kontakt lidí rozdílných kultur vede k vytvoření reálnějšího pohledu na život na druhé straně planety a poučení na obou stranách.

Brontosauři pomáhají obyvatelům vesnice Mulbekh v rozvoji jejich školy. Poskytují finanční dary, odborně asistují v jejím rozvoji a zajišťují pomoc od českých dobrovolníků. Brontosauři vyslali do vesnice Mulbekh v průběhu posledních 5 let přes stovku dobrovolníků, mezi nimiž jsou české osobnosti jako například Světlana Nálepková. Hnutí Brontosaurus je jedinou českou organizací, jejíž rozvojový projekt financuje 14. Dalajláma a za jeho rozhodnutí mu předal poděkování Václav Havel. V létě 2012 zprostředkovali Brontosauři dobrovolníkům setkání s 14. D! alajlámou, které se stalo součástí filmu o dobrovolnictví natáčeným Brontosaury.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024