Na úvodní stránku





Obrovské herny, kostýmy z filmů, kostičkovaný svět Minecraftu a další popkultura. Na festivalu fantastiky a her PragoFFest.

TAMeK

2013-01-30

Pozvánky

Přečteno: 4434

Komentářů: 0


Hráči všech druhů her mají možnost si užít na největším pražském festivalu fantastiky a her od 31. ledna do 3. února 2013.


Modrá škole na Hájích přivítá příznivce sci-fi, fantasy a hororu v seriálech, filmech, anime, comicsu, knihách a hrách. Letošní ročník přináší přes 60 konzolí, 50 počítačů, 40 stolů deskových a karetních her a přes 450 pořadů.
„PragoFFest poprvé poskytne prostor pro LegendCon - program příznivců hry League of Legends, animovaného seriálu My Little Pony, zopakuje úspěch Českého CraftConu pro hráče fenoménu Minecraft,“ řekl Václav Pravda, ředitel festivalu PragoFFest.

Návštěvníci si mohou do sytosti zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Pro účastníky čtyřdenního festivalu je připravován bohatý přednáškový program o videohrách ve třech místnostech zároveň (včetně představení řady novinek). V hernách hudebních her na ně čeká Dance Dance Revolution, Guitar Hero, RockBand a nově i kytarový zábavný simulátor a výukový hra RockSmith. Chybět nebudou ani besedy a autogramiády s osobnostmi herní scény nebo turnaje o ceny.

PragoFFest se hodně zaměřuje na Role Playing Games a na japonskou kulturu. „Rolové hry hrají tisíce mladých lidí, japonská kultura je rovněž velmi oblíbená, proto nabízíme široký program v několika místnostech zaměřený na rolové hry, anime, mangu, historické a současné Japonsko,“ dodal Václav Pravda.

Novými programovými liniemi jsou kromě LegendConu také ComicsCon a dokonce My Little Pony Con. Tzv. bronies jsou statisíce dospělých příznivců tohoto nejen dětského kresleného seriálu.

Další programové linie a jejich přednášky, besedy, projekce, soutěže a workshopy jsou připraveny pro fanoušky seriálů a filmů Harry Potter, Hobit, Pán prstenů, Star Trek, Star Wars, Stmívání, Hra o trůny... Ve spolupráci se spisovateli, výtvarníky, redaktory, odborníky a vědci je připravován program věnovaný vědě a technice, fantastické literatuře a historii.
Ve speciálním programu lze najít Večer fantazie s pestrým programem včetně kostýmové soutěže, divadelní představení Příběh geeka, světelné show a křtů knižních a herních novinek, venkovní ohnivou show, IQ test Mensy ČR, manga knihovničku, výstavu obrazů, tombolu a mnoho dalšího.

Další informace o programu naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.

O PragoFFestu

PragoFFest vznikl v roce 2010 rozšířením tradičního Pragoconu (od 1997) o bohatý program GameFFestu a zajištěním lepší organizace a služeb (včetně občerstvení a ubytování). Zábava je určena všem věkovým skupinám od 8 let. Festival pořádá občanské sdružení SFK Avalon, pořadatel série tří Festivalů fantazie ročně.


První PragoFFest v roce 2010 navštívilo přibližně 800 účastníků, druhý 1400, loňský přes 2000, a to s rostoucí spokojeností. V roce 2012 se očekává příliv více než 2500 účastníků.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024