Na úvodní stránku





Tuláci – román o Pavlovi, jeho kamarádech a oddílu

Michal Nováček

2012-07-31

Internet

Přečteno: 2579

Komentářů: 0


Román Tuláci, který je také součástí Románů, vycházel před časem jak v Magazínu eKamarád tak ve Speed Expressu. Jeho děj tedy již známe, pouze byl nyní umístěn celý na jedno místo.


     Vydání románu Tuláci, který najdete na adrese http://www.tulaci.romany.cz jistě potěší příznivce tohoto románu, protože již nemusí vyhledávat jeho jednotlivé kapitoly ve Speed Expressu nebo Magazínu eKamarád, kde před časem vyšel.

Tuláci


     Román Tuláci využívá phpRS. Tento román mě zaujal dějově. Jeho děj se sice odehrává už dávno, ještě před rokem 1989, ale je hodně zajímavý.

     Hlavním hrdinou je Pavel, pro kterého se ze začátku děj nerozbíhá příliš šťastně. Ve vzteku udělal ukvapeně věc, která má velké následky pro jeho nejlepšího kamaráda, která jej mrzí a která má nepříjemné důsledky i pro něj samotného. Víc nebudu prozrazovat, abych nezkazil prožitek z četby těm, kteří Tuláky ještě nečetli a chtějí si je přečíst.

     Dá se říct, že se Pavel po této události jakoby „přerozuje“ do nového života, k čemuž mu napomohlo přestěhování. Není to ale tak snadné, jak byste si mysleli. V dalším ději pak sledujete osudy Pavla hlavně v turistickém oddílu Tuláci.

     V doslovu se dočtete, že tento román měl být původně ještě delší a měl pokračovat. Na pokračování ale nebyl čas a pak na něj autor Míla Fuček zapomněl. Když se pak začal věnovat jiným tématům, nechtěl se už k tomuto románu vracet, protože by již měl jinou atmosféru a toto pokračování by do románu nezapadlo. Asi by spíše sedělo do později napsaných Mstitelů, které jsou také součástí Románů.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024