Na úvodní stránku





Jóga s dětmi

TAMeK

2013-09-06

Různé

Přečteno: 4416

Komentářů: 0


Lali jóga uvádí na český trh unikátní novinky: Jógové karty II, Dětské masážní karty, Dětské relaxační karty, Mandaly psa Jogiho a kočky Salamby


Originální český projekt lektorky a propagátorky dětské jógy Hanky Luhanové Lali jóga zábavnou a hravou formou motivuje děti i dospělé k zdravému cvičení a životnímu stylu. V rámci Lali jógy se na tuzemský trh dostává řada unikátních produktů. Nejnověji jde o Dětské masážní karty, Dětské relaxační karty, Jógové karty II a Mandalypsa Jogiho a kočky Salamby, oblíbených jógových hraček známých především z pořadu České televize Kouzelná školka. Vše je možné zakoupit v e-shopu Lali jóga: www.lalijoga.cz.

 

Jógové karty II, jejichžautorkou je Hanka Luhanová, jsou pokračováním velmi oblíbené pomůcky pro hravé cvičení jógy, série karet s 25 cviky Jógové karty I. Druhá z několika plánovaných sérií obsahuje 25 nových jógových cviků, které jsou přehledně rozděleny do kategorií podle barev duhy (červená: partnerské pozice, oranžová: cviky v sedu,žlutá: cviky v lehu,zelená: cviky ve stoji, modrá: dýchání, světle fialová: relaxace, fialová: jógové hry). Přední strana každé karty představuje název pozice prostřednictvím veselé ilustrace Kateřiny Mesdag a popisuje účinky cviku, který je na zadní straně podrobně popsán a rozkreslen do fází ilustrátorkou Libuší Vendlovou. Karty jsou formátu B6 a jsou oboustranně laminované. Mohou být jak skvělou pomůckou pro děti i rodiče, kteří spolu cvičí jógu, tak nepostradatelným pomocníkem pro učitele a cvičitele jógy s dětmi. Lze z nich sestavit celou lekci jógy pro děti, složit zábavné rozcvičky nebo s nimi hrát hry s prvky jógy. Jógové karty jsou určené dětem od 3 let. Doporučená cena: 349 Kč.

 

Masážní karty

Dětské masážní karty a Dětské relaxační karty známé holandské autorky Helen Purperhart vycházejí v České republice poprvé, exkluzivně v rámci projektu Lali jóga. Obrázkové masážní karty jsou určené k masírování ve dvojicích. Naučí děti i dospělé zábavnou a hravou formou a za využití jejich fantazie intuici, ohleduplnosti i přemýšlení nad dotykem druhých. Text karty slouží jako předloha, masáž lze provádět podle vlastní fantazie a především tak, aby byla pro masírovaného příjemná. Dětské masážní karty jsou určené dětem od 3 let. Obrázkové relaxační karty jsou určené dětem od šesti let. Učí je, jak relaxovat a vědomě se uvolnit. Každý návod k relaxaci vezme děti na prohlídku vlastního nitra, která jim umožní se zklidnit a najít pocit bezpečí i posílit sebevědomí. Tak se naučí dívat se na situace běžného života jinak a lépe poznají samy sebe. Zkusit to samozřejmě mohou i dospělí. Součástí balení je vždy 55 karet formátu 15x15 cm. Doporučená cena: 299 Kč.

 

Kočka Salamba a pejsek Jogi jsou oblíbené postavy známé především z pořadu České televize Kouzelná školka, ve kterém učí děti základní jógové cviky a sestavy. Mandaly psa Jogiho a Mandaly kočky Salamby jsou určeny všem dětem, které rády malují a vymalovávají a baví je cvičit jógu. Motivy mandal vycházejí z ilustrací vzniklých pro projekt Lali jóga, jejichž autorkou je ilustrátorka Kateřina Mesdag: Lali cvičí jógu, Jak se zdraví sluníčko a Jógové karty I a II. Součástí publikace je návod, jak s mandalami pracovat. Průvodcem při vymalovávání mandal jsou čmeláci, kteří ukazují obtížnost tvarů – jeden čmelák znamená mandalu jednodušší, tři čmeláci těžkou. Mandaly jsou vytištěné na tvrdém papíru čtvercového formátu, aby se s nimi lépe pracovalo − kvalitní pevný papír bude vyhovovat všem dětem s jakýmikoli grafomotorickými potížemi nebo velkým přítlakem na tužku. Doporučená cena: 199 Kč

Jsem moc ráda, že se dětská jóga stává čím dál tím populárnější, a to nejen mezi dětmi, ale i pedagogy, lékaři a dalšími odborníky. Snad se nám našimi novými produkty opět podaří přispět ke spojení cvičení, radosti a hravosti,“ říká Hanka Luhanová, zakladatelka projektu Lali jóga.

Veřejný slavnostní křest nových produktů uváděných na český trh v rámci projektu Lali jóga, konaný ve spolupráci s VZP, se uskuteční 12. září od 15.30 do 17.30 hodin v kině Perštýn v centru Prahy. Pro děti je připraven lákavý program se cvičením jógy a vybarvováním mandal. Moderátorkou křtu bude instruktorka jógy a herečka Petra Špindlerová.

 

Informace o cvičení jógy s dětmi a projektu Lali jóga na stránkách http://www.jogasdetmi.cz/ a http://www.lalijoga.cz/

 


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024