Na úvodní stránku





Do kin míří Show! odhalující zákulisí dívčí kapely 5Angels

TAMeK

2013-11-27

Kultura

Přečteno: 4143

Komentářů: 0


Kdo by aspoň občas nad stránkami barevných magazínů s fotkami vystylovaných rozesmátých celebrit nesnil o kariéře v showbyznysu, o bezproblémovém životě v záři reflektorů ... Jenže co pak, když koncertní show skončí, autogramy jsou rozdány, zmizí kamery a fotografové? Není to náhodou víc tvrdá práce než zábava? Do pracovního i soukromého života hvězdiček české pop-music, dívčí kapely 5Angels, nahlíží skvělý dokument Show!, který Asociace českých filmových klubů 28. listopadu uvede do českých kin.


Úspěšný scenárista a režisér Bohdan Bláhovec, v rámci svého absolventského filmu na pražské FAMU, déle než rok sledoval cestu 5Angelsza slávou. Výsledkem je autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života teenagerské kapely. Angee, Tereza, Nikola, Michaela, Vendy sní o tom, že jednou vyprodají newyorskou Madison Square Garden. Dokument zachycuje 5Angels na narozeninové párty, televizním natáčení, na koncertní show, kde se potkávají s Karlem Gottem, Darou Rolins nebo Monikou Absolonovou. Ovšem kamera sledovala i každodenní úmorné zkoušení, kdy holky téměř veškerý volný čas obětují tvrdé práci na své postavě, vizáži a hlase, leccos zajímavého prozradí bezprostřední rozhovory s andílky a jejich rodiči. Show! odkrývá i zákulisí příprav a premiéry 1. českého teenagerského muzikálu Andílci za školou, který pro 5Angels napsal Michal David. 

Dětskou pěveckou pětici 5Angels v roce 2007 založil podnikatel Michal Mertl. Od začátku až dodnes je jedinou stabilní členkou jeho dcera Nikola, která ve skupině působí od svých 9 let. Dalšími členkami jsou dívky, kterým bylo v době natáčení filmu mezi 11 až 14 lety a byly do skupiny přijaty na základě castingu či doporučení.

Dokument Show! vznikl v produkci společnosti nutprodukce, s.r.o., koproducentem byla Česká televize a FAMU. Hned při premiérovém uvedení na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě film získal Cenu diváků v kategorii Česká radost.

Režisér Bohdan Bláhovec absolvoval bakalářské studium na katedře dokumentární tvorby FAMU. Jeho film Kdo chce zabít Ashley?, který natočil ve 2. ročníku, získal v roce 2007 Cenu za nejlepší dokument na FamuFestu a v roce 2008 Zvláštní cenu poroty na festivalu českých filmů Finále. Jeho bakalářský film O domě byl přijat na MFDF Jihlava (2008) a účastnil se soutěžní sekce Centeuropa na mezinárodním festivalu Fresh Film Fest (2009) a na festivalu Finále (2009). Bohdan Bláhovec je jedním z průkopníků performativní pozice – tzv. „Slam poetry“ v České republice. Přispívá do řady časopisů a pravidelně spolupracuje s Českou televizí.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024