Na úvodní stránku





Písmenka a Majáky jsou bezva

Michal Nováček

2012-08-22

Archív

Přečteno: 2835

Komentářů: 0


Tento článek je z archivních článků nejstarší a psal jsme ho v roce 2001, kdy jsem ještě nechodil do školy. Vyhrál jsem s ním 2. místo v soutěži Fanklubu Majáků v soutěži v Novinovníku na Majácích.


     Mě se strašně moc líbí písmenka. Dají se z nich tvořit slova a tak vím, co kdo píše. Sám můžu taky něco napsat. Mě nejdřív zajímaly písmenka, které byly napsaný v novinách a na různých plagátech. Tak jsem se na ně ptal rodičů. Oni my je říkali a já si je snažil zapamatovat. Pak je to už ale moc nebavilo.

     Jednou k nám přišel můj kamarád Marťas a ukázal mi na počítači a Internetu Majáky. Díval se i táta a tak mu Marťas ukázal obrázky u písmenek. Ty mi táta vytiskl a nalepil mi je na klávesnici. Já se už na písmenka neptal a poznával jsem je podle obrázků. Dnes už píšu bez obrázků a umím i číst.

     Písmenka mě moc baví, proto mi říkají Písmák. Písmák říkali i mému bráchovi. Jeho taky bavily písmenka a psal si deník. Já si budu psát taky deník. Na Alíku se učím i psací písmenka která jsou těžší.

     Jsem i ve fanklubu Majáků, kde budu soutěžit, abych vyhrál autíčko, které bude jako cena. Moc se na něj těším a doufám, že ho vyhraju.

     Na Majácích jsou moc hodní lidi. Písmák s Jirkou mě učí jaké psát kde I Y. Já psal nejdřív všude jenom měkké I a tvrdé Y se mi nelíbilo, protože u něj není žádný obrázek. Teď už vím, že je potřeba i tvrdé Y.

     Hodní kamarádi mě naučili i počítat. Já uměl do deseti. Pak mě Pavouk naučil do 20, jenže potom mi přestal psát, a když jsme mu psal já, tak se to pořád vracelo. Pak mě Iskejp naučil počítat do 100. Jenže já nevěděl kolik má Marťas vzkazů v lodi Ochránci tak mě naučil Chalupa do 1000. A teď mě naučil Jirka až do 1.000.000.

     Je to dobře, že jsou na Majácích tak hodní kamarádi, protože mě toho hodně naučili. Já půjdu bohužel do školy až za strašně moc dlouho a bez písmenek bych se nic nedozvěděl a nemohl bych si dopisovat s kamarády. Kdo se se mnou chcete kamarádit, tak mi napište na email pismak@seznam.cz (tento email již není funkční - poznámka redakce) a nebo pokud nemáte email, tak aspoň do lodi Deník. Mě totiž teď o prázdninách skoro nikdo nepíše a já jsem z toho někdy moc smutnej.

 

Archivní článek z roku 2001


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024