Na úvodní stránku





Nejoblíbenější české večerníčky nově na IVIU

TAMeK

2014-04-30

Kultura

Přečteno: 2047

Komentářů: 0


Krtek, Mach a Šebestová, Žofka, Mikeš ... Příběhy hrdinů milovaných generacemi dětí, jejichž sledování zaručeně neprobouzí agresivitu ani noční můry, jsou nyní kdykoliv ke zhlédnutí na IVIU – prvním a jediném online kině v České republice s legálním obsahem dostupným zdarma.


IVIO od čtvrtka 17. dubna rozšířilo unikátní filmovou knihovnu o desítky večerníčkových seriálů – k radosti dětí i rodičů! Díky IVIU už není zapotřebí dlouze pátrat v televizním programu nebo nelegálně stahovat z internetu, chcete-li děti na chvíli zabavit kvalitním programem. Stačí pár kliknutí a během chvíle mohou sledovat svůj oblíbený večerníček.

Krtkova dobrodružství (49 epizod) – Nestárnoucí hrdina Zdeňka Milera děti stále baví. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. A navíc společně s kamarády myškou, zajíčkem a žabkou prožívají tolik zajímavého!

Mach a Šebestová (26 epizod) – Hrdinové kresleného seriálu Miloše Macourka a  Adolfa Borna, Mach a Šebestová z 3.B, jsou  snad nejpopulárnějšími školáky u nás. Kouzelné utržené sluchátko je dostane do nevídaných situací, třeba mezi neandrtálce nebo na Kropáčkovy mandle, které je potřeba zbavit angíny. Vždycky je to velké dobrodružství a hlavně zábava!

O pejskovi a kočičce (6 epizod) – Veselé příběhy o tom, jak spolu hospodařili pejsek a kočička, jak společně pekli dort nebo prali prádlo, pro děti napsal a nakreslil Josef Čapek. Večerníček mistrovsky vypráví Karel Höger.

Žofka a její dobrodružství (20 epizod) – Večerníčkový seriál Miloše Macourka o jedné nezbedné opičí slečně, které se posléze stala ředitelkou zoologické zahrady. A není divu, vždyť dokázala uspořádat sportovní den či maškarní bál, odhalit zloděje, zachránit pana Levharta nebo dokonce umožnit panu Mrožovi cestu na sever!

O kocouru Mikešovi (26 epizod) – Černý kocour Mikeš není jen tak ledajaký kocourek, umí totiž chodit po dvou a dokonce i mluví, což je zdrojem mnoha napínavých i veselých situací, které prožívá se svými kamarády: vepříkem Pašíkem, kozlem Bobšem a Pepíkem. Animovaný seriál O kocouru Mikešovi a jeho přátelích vznikl podle knihy Josefa Lady.

Já Baryk (12 epizod) – Dvanáct příběhů je věnováno vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká. Děti se tak dozvědí třeba, že zajíc nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu nebo jaký je rozdíl mezi vránou a havranem. Předlohou k večerníčku režiséra Jiřího Kubíčka byla kniha Františka Nepila.  

Příběhy cvrčka a štěňátka (10 epizod) – Původně jednoho z přátel oblíbeného krtečka Zdeněk Miler učinil hrdinou seriálu kreslených příběhů. Malý cvrček se seznamuje nejen se štěňátkem, ale také dalšími zvířaty a předměty ze svého okolí.

Pojďte pane, budeme si hrát (11 epizod) – Jeden je malý a hloupoučký. Druhý dlouhý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Dva medvídci se potkali u Kolína a dali se do řeči, aby zjistili, že jsou bráchové a nejlepší, co mohou udělat, je – začít si spolu hrát... Nestárnoucí klasika Břetislava Pojara.

Broučci (30 epizod) – Legendární animovaný loutkový seriál vznikl na motivy knihy Jana Karafiáta a přináší pohádkové vyprávění ze života svatojánských broučků. Tak trochu neposlušný Brouček, jeho maminka, tatínek, Beruška a kmotřička Janinka zažívají spoustu krásných příběhů.

 

IVIO,internetový projekt společnosti Hollywood Classic Entertainment, jedinečným způsobem spojuje výhody videopůjčovny a kina a zároveň nabízí vítanou alternativu ke stahování „na černo“. Divák má on-line k dispozici knihovnu mimořádného rozsahu a obsahu – na tisíce hodin filmů a seriálů různých žánrů, z různých zemí, z nichž mnohé nikdy nevyšly na DVD a většina je dostupná zdarma. IVIOje rychlé, uživatelsky velmi jednoduché. Uživatelům osobních počítačů (stolních, notebooků, PC i Apple) je IVIO přístupné přes webový portál www.ivio.cz.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024