Na úvodní stránku





Diváky i kritiky oceňovaná inscenace Poslední trik Georgese Mélièse 7. 6. v La Fabrice

TAMeK

2015-06-02

Kultura

Přečteno: 3782

Komentářů: 0


Jak se stát nesmrtelným? Existuje na to TRIK! Poslední trik Georgese Mélièse. Právě pod tímto názvem královéhradecké Divadlo Drak uvádí inscenaci, která je poctou světu kouzel, filmu a imaginace.


Poslední trik Georgese Mélièse je inspirován pozoruhodným životním příběhem a dílem průkopníka kinematografie George Méliése. Kouzelnické triky, které Meliés dokázal jako první neuvěřitelně nápaditým způsobem využít ve filmovém médiu, si dodnes zachovávají svou výtvarnou poezii. A především mají mnoho pokračovatelů. Na Meliésův svět plný bezbřehé imaginace je dokonce i smrt krátká, neboť celuloid, iluze a fantazie jsou zbraně, které snad mohou i Zubatou porazit... Nebo ne? To se dozvíte na konci cesty fascinujícím životním příběhem největšího filmového kouzelníka všech dob – v neděli 7. června v 15 hodin v holešovické La Fabrice.

Představení Poslední trik Georgese Mélièse,odehrávající se v lákavém prostředí kouzelníků, triků a magie,ve vzácné shodě nadchlo diváky všech věkových kategorií i kritiku.  Mezi tvůrčími počiny v sezoně 2013/2014 vyniklo natolik, že získalo Výroční cenu Divadelních novin za herecký výkon sezony bez ohledu na žánry pro Dušana Hřebíčka v hlavní roli. Režisér Jiří Havelka byl společně s autorem výpravy Markem Zákosteleckým za Poslední trik Georgese Mélièse oceněn v kategorii Loutkové a výtvarné divadlo.

Poslední trik Georgese Mélièse / 7. 6. / 15.00 h / La Fabrika (Komunardů 1001/30, Praha 7). Vstupné: děti – 120 Kč, dospělí – 170 Kč.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024