Na úvodní stránku





Diskusní služba Pandora.cz po 14 letech končí

    Stávající účty Pandory.CZ a služby budou aktivní do 30. listopadu 2013, uživatelé tak mají dostatek času, aby se svou skupinou přátel našli nový nástroj pro konverzaci. Správci konference mohou provozovatele služby e-mailem požádat o seznam členů.

    K ukončení provozu přistoupil provozovatel z technických důvodů – službu již nebylo technicky možné a ekonomické nadále udržovat. Služba Pandora.cz byla založena roku 1999, tehdy ještě společností Mobil server s.r.o., zakladateli serverů Mobil.cz, Technet.cz a BonusWeb.cz. Ve své době přinášela unikátní funkčnost online fóra prostřednictvím e-mailové konference. Dnes již o tuto formu konverzace není zdaleka takový zájem, neboť byla nahrazena novějšími nástroji.

    Sociální sítě – Funkce Pandory zastanou Skupiny na Facebooku nebo Kruhy v Google+.

    Nástroje pro spolupráci – Google Disk, Microsoft Office 365, Dropbox ...

    Správa projektů – pro některé týmy se bude hodit spíše spolupráce formou systému pro správu projektů (Basecamp, Asana...)

    Skupinové konverzace – nejblíže se původnímu poslání služby Pandora blíží služba Google Groups.

    Dále jsou zde již několik let různé možnosti vlastních wikipedií, fór, galerií a blogů. Pro naprostou většinu scénářů nabízejí tato řešení funkce, které již Pandora nabídnout nemohla. Přesto byla pro řadu našich vývojářů „srdcovou“ záležitostí a udržovali ji déle, než se zdálo možné. Řešila ale problém Webu 1.0, a o více než deset let později již uvolňuje místo novým službám.

Zdroj: http://technet.idnes.cz



Přidání komentáře k článku Diskusní služba Pandora.cz po 14 letech končí



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024