Na úvodní stránku





Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012

Rekonstrukce památkových souborů a objektů, jejich financování a současné využití – to jsou tři základní témata veletrhu PAMÁTKY 2012, který připravila společnost Incheba Praha. Veletrh svoji záštitou podpořili například Ministerstvo kultury ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Národní památkový ústav, Asociace krajů ČR, Kardinál Dominik Duka OP, arcibiskup pražský, primas český a mnozí další významní partneři.

 

Regenerace historického dědictví je téma nesmírně rozsáhlé. Veletrh proto nezasahuje pouze do oblasti památkové péče, záchrany a konverze historického dědictví či do sféry projektování a stavitelství. Své místo zde má i restaurátorství a umělecké řemeslo, ochrana a zabezpečení staveb a jejich částí a vybavení, dále prvky i systémy technické infrastruktury a vybavení budov, požární ochrana a zabezpečení objektů a areálů, ovšem také rozsáhlá problematika soudobého využití památek a jejich uplatnění v současných sídlech i krajině, v cestovním ruchu a řada dalších témat. Zcela samostatnou a velice důležitou kapitolou je financování obnovy a regenerace, a to na všech úrovních, včetně fungování neziskových organizací. Žhavým tématem je zajisté také problematika majetku a prostředků církví.

 

Na veletrhu PAMÁTKY 2012 se představí 143 vystavovatelů z ČR, Nizozemí, Rakouska, Slovenska, Německa či Velké Británie, a to na celkové výstavní ploše 6 196 m2. Mezi nimi bude i 10 krajů ČR, nechybí zastoupení historických měst a regionů, přestaví se muzea, renomovaní i drobní výrobci stavebních výrobků, materiálů a technologií, stavební firmy, církevní instituce, restaurátoři, státní i neziskové organizace, řemeslníci atd. Největší expozice mají Asociace krajů ČR, Národní památkový ústav, TONDACH, Kámen Ostroměř, CIUR. Samostatně se představí Rakousko v expozici reprezentované státní organizací Burghauptmanschaft Östereich spolu s dalšími firmami a také seminářem. Výjimečné oproti jiným veletrhům budou PAMÁTKY také tím, že celá řada vystavovatelů je připravena předvádět práci se svými výrobky a materiály a také zručnost řemesla, včetně již těch zapomenutých.

 

zdroj: PR



Přidání komentáře k článku Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024