Na úvodní stránku





Blíží se Mezinárodní den dobrovolníků, slavíme ho přes třicet let

Dobrovolnictví má pro společnost velký význam

"V INEX-SDA se snažíme, aby naše dobrovolnické projekty podporovaly otevřenou společnost, respekt ke kulturním odlišnostem a udržitelný rozvoj. V mnoha zemích, jako je např. Francie nebo Velká Británie, má dobrovolnictví dlouhou tradici, ale také v ČR se každoročně replica uhren tag heuer zvyšuje povědomí o dobrovolnické práci a díky tomu přibývá aktivních lidí, kteří se zajímají o dění doma i ve světě a věnují se, bez nároku na finanční odměnu, obecně prospěšným činnostem. A to je důvod, proč každoročně slavíme Mezinárodní den dobrovolníků a šíříme povědomí, že dobrovolnictví je jednak šance pomáhat tam, kde to má smysl, ale také prostor pro seberozvoj, nové zkušenosti a potkávání zajímavých lidí," uvedla Martina Ekrtová, ředitelka INEX-SDA. Letos v INEXu oslaví dobrovolnický svátek v úterý 6. prosince od 19 hodin v Café Jedna. Akce je otevřená všem nejen z řad dobrovolníků. Více na Facebooku a webu.

Čísla mluví jasně

INEX-SDA letos eviduje 22! 25 zahraničních workcampů, 35 českých workcampů a zhruba tisíc dobrovolníků. Z toho 391 se zúčastnilo workcampů v České republice. Ty podporují regiony a pomáhají ve čtyřech různých oblastech - ekologie, komunitní rozvoj, sociální služby a renovace památek. Letos se zapojilo více lidí než loni, ale i tak poptávka po dobrovolnících převýšila nabídku. "Zvýšený zájem nových organizací i obcí o dobrovolníky nás těší. Po celé zemi najdeme projekty hodné podpory i místa, která by potřebovala oživit, zvelebit. Věříme, že se to bude dařit i repliche orologi v další sezoně," říká Renata Míchalová z INEX-SDA, koordinátorka workcampů v ČR.

Mezinárodní den dobrovolníků každoročně připomíná nejen lidem v západní Evropě, jak důležitou funkci ve společnosti plní dobrovolnická práce. Výše uvedená čísla jsou jasným ukazatelem směru i v České republice.



Přidání komentáře k článku Blíží se Mezinárodní den dobrovolníků, slavíme ho přes třicet let



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024