Na úvodní stránku





Ochránci zvířat oslavili Světový den bez kožešin

Demonstrace či happeningy se uskutečnily na více než 70 místech světa. V České republice oslaví tento den organizace Svoboda zvířat informačními a petičními stánky v několika městech, a navíc při této příležitosti spustila zbrusu novou kampaň s názvem Ve své kůži. Jejím cílem bude podpořit novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání, která navrhuje zrušení kožešinových farem v ČR a jež se v současné době projednává v Poslanecké sněmovně.

"Na pátek chystáme dva informační stánky -- jeden v Plzni a druhý v Praze. Kromě toho zorganizují naši dobrovolníci petiční stánky v několika dalších městech. Občané tam budou moci podepsat Petici za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat, pod níž jsme již nasbírali přes 30 000 podpisů,"
vysvětluje Lucie Moravcová, koordinátorka kampaně Proti srsti, kterou vede organizace Svoboda zvířat. Plzeňský infostánek naleznete na rohu Františkánské ulice a Kopeckého sadů od 10 do 12:30 hodin. Stánek v Praze bude umístěn na Florenci vedle vchodu do metra mezi 15. a 19. hodinou. Moravcová dále uvádí:

"Na Světový den bez kožešin také spustíme zcela novou kampaň, která se bude jmenovat Ve své kůži a jejímž cílem bude podpořit novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání, která ruší kožešinové farmy v ČR. Počátkem listopadu totiž zákon prošel prvním čtením v Poslanecké sněmovně. Bližší informace ke kampani však ještě neprozradím. Vše vypukne až v pátek."

Světový den bez kožešin (Fur Free Friday) pochází z USA, kde se již stalo zvykem pořádat protikožešinové demonstrace vždy první pátek po dni Díkůvzdání. Tento den vyráží většina Američanů na předvánoční nákupy. První nenásilná protikožešinová akce proběhla již v roce 1985 před obchodním domem Macy´s v New Yorku a Sacramentu. Postupně se však nápad ujal po celém světě. V tento den proběhnou demonstrace proti kožešinovému průmyslu téměř na všech světových kontinentech.
Více informací najdete na www.protisrsti.cz nebo na www.svobodazvirat.cz.



Přidání komentáře k článku Ochránci zvířat oslavili Světový den bez kožešin



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024