Na úvodní stránku





Internet - můj kamarád

Michal Nováček

2012-08-07

Archív

Přečteno: 2892

Komentářů: 0


Tento článek z roku 2002, který je z archívu, vám prozradí, jaký byl a je můj vztah k Internetu.


     Internet je můj moc dobrý kamarád, díky kterému jsem se naučil psát tiskací a psací písmenka. Nejprve to bylo na Majácích, potom na Alíkovi. Nejdřív mi můj kamarád Marťas ukázal Majáky a zaregistroval mě tam. Pak mi ukázal obrázkové přelepky na písmenka, které tam byly. Ty my vytiskl táta a nalepil na klávesnici. Pak už jsem chodil na Majáky sám a učil jsem se tam svoje oblíbená písmenka. Hlavně jsem psal do lodiček a později jsem i posílal emaily.


     Když jsem uměl tiskací písmenka, šel jsem na Alíka a tam jsem se ve slabikáři začal učit psát psací písmenka. Při tom jsem si dopisoval emailama s několika kamarády, které jsem poznal na Majácích a na Dětské seznamce.


     Přes emaily mě kamarádi začali učit psát správné I a Y. To mě učil i Marťas, který mě naučil vyjmenovaná slova a před tím měkká a tvrdá písmenka. Po emailech mě kamarádi naučili i počítat. Teď umím už do milionu.


     Když chodili rodiče do divadla, chodil mě hlídat můj kamarád Martin, který byl spolužákem mého bráchy, který zahynul, ještě než jsem se narodil. Ten se mnou chodil na Majácích do chatu a pomáhal mi tam, protože já tenkrát psal ještě pomalu a bylo to tam na mě moc rychlé. Četl mi, co jsme nestačil přečíst a psal.


     Časem jsem se ale naučil psát i číst rychle a začal jsem chodit do chatu sám. Chodil jsem na Majáky a Alíka a později i na Xko, kde jsou zajímavá diskusní fóra. Potom jsem tam chodil i do chatu, je tam moc pěkná místnost Klub ekamarádů, kterou založil Marťas. Tam si chodím večer povídat. Jsou tam moc hezké smajlíky. Nejhezčí je rostoucí hříbek.


     Občas i píšu do eKamaráda. Už mi v něm vyšlo několik článků. Vyhrál jsme tu také v soutěži film na videokazetě. Soutěžit mě moc baví. Na Majácích zase občas píšu do Novinovníku a tam jsem zase vyhrál Felicii.


     Prostě Internet je moc super a je na něm moc hodných kamarádů. Navíc se toho na něm člověk hodně naučí.

Tento archivní článek byl napsán v roce 2002.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024