Na úvodní stránku





Hlasování o největší dětské hrdiny v projektu Dětský čin roku odstartovalo

TAMeK

2013-10-25

Různé

Přečteno: 4242

Komentářů: 0


Již brzy budeme znát další dětské hrdiny a jejich dobré skutky. Devátý ročník projektu Dětský čin roku totiž vstupuje do své finálové fáze.


Děti měly šest měsíců na zasílání příběhů, ve kterých ony nebo jejich kamarádi prokázali své hrdinství. Odborná porota z nich poté vybrala pět semifinálových příběhů z každé ze soutěžních kategorií. Rozhodování          o celkových vítězích je ale opět vráceno dětské porotě. Ta může o vítězných příbězích rozhodovat až do 31. října na webových stránkách www.detskycinroku.cz. Slavnostní vyhlášení dětských hrdinů proběhne 28. listopadu 2013 na Staroměstské radnici v Praze.

„Letos jsme oproti loňskému roku zaznamenali rekordní nárůst dětských příběhů a jsme za to nesmírně rádi. Je vidět, že děti nejsou ke svému okolí lhostejné a nebojí se o dobrých skutcích mluvit. Věříme, že projekt Dětský čin roku bude děti i nadále motivovat k tomu, aby na dobro kolem nás nezapomínaly a zachovaly si stále tak srdečný a otevřený přístup,“ říká Alžběta Suchanová, PR manažerka projektu Dětský čin roku.


Děti se svými příběhy soutěžily celkem v sedmi kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc jiným dětem, Pomoc přírodě, Pomoc v rodině, Pomoc ostatním lidem, Dobrý nápad a Pomoc n@ netu. Z šesti kategorií vybrala odborná porota složená ze zástupců Nadačního fondu Dětský čin roku, společnosti Whirlpool a Nadace AGROFERT HOLDING pět semifinálových příběhů. Do rozhodování          o semifinalistech se zapojil také dětský psycholog Václav Mertin. Speciální sedmou kategorií Dětského činu roku je Pomoc n@ netu, jehož vítěze určí internetový portál Seznam.cz.

Děti mohou o celkových vítězích rozhodovat až do 31. října 2013. Stačí pouze navštívit stránky www.detskycinroku.cz, kde jsou semifinálové příběhy zveřejněny, a dát svému favoritovi hlas. Členem hlasující poroty se může stát každý žák základní školy, speciální základní školy nebo osmiletého gymnázia tím, že pošle svůj hlas jednomu příběhu v každé ze šesti soutěžních kategorií.
Letošní ročník projektu Dětský čin roku vyvrcholí 28. listopadu, kdy na Staroměstské radnici v Praze proběhne slavnostní vyhlášení vítězů za přítomnosti VIP patronů a čestného předsedy projektu Aleše Hámy. Dětští hrdinové se mohou těšit nejen na zajímavé věcné dárky od partnerů projektu, ale rovněž si po vyhlášení užijí zábavné odpoledne s atraktivním programem, na kterém budou přítomni i patroni a partneři projektu. Výherci kromě diplomů a dárků získají pro svoji školu také šek ve výši 10 000 Kč.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024