Na úvodní stránku





AAA AUTO nedává slevy zadarmo

dTest
TAMeK

2012-08-29

Různé

Přečteno: 5364

Komentářů: 0


Reklamám na "výhodné financování" koupě ojetých vozů nelze téměř uniknout. Jak je to s ním ve skutečnosti, prověřovali poradci časopisu dTest na základě podnětů od spotřebitelů u společnosti AAA AUTO. Zjistili nezákonné praktiky.


Nabídky zní lákavě: vozy se slevami až 80 000 Kč, ke každému autu příspěvek na dovolenou či 20 000 Kč "na ruku" v hotovosti. Při bližším zkoumání podmínek na webových stránkách je zde ale háček -- výhody jsou poskytovány pouze, pokud si zákazník vezme současně úvěr. O něm ale již další podrobnosti na webu nejsou. Praktické zkušenosti s nákupem vozu u AAA AUTO popisuje poradce časopisu dTest Miloš Borovička: "Společnost ani přes vyžádání neposkytla informace o financování e-mailem. Cílem bylo přimět klienta k návštěvě pobočky. K tomu byla využita protizákonná klamavá obchodní praktika, kdy po telefonu prodejce tvrdil, že výhodná nabídka téhož dne skončí a nebude se opakovat. Ve skutečnosti byla sleva poskytována i po řadu následujících dní."

Také při sjednávání úvěru v AAA AUTO dochází podle právníků dTestu porušení zákona, neboť ani prodejce ani poskytovatel úvěru neposkytují předsmluvní informace. "Úvěrová společnost na přímý dotaz uvedla, že smlouvy nedá předem k dispoz! ici, neboť k nim nemá přístup. Zákon přitom stanoví, jaké informace musí zákazník dostat. Své poznatky předáme České obchodní inspekci, která může udělit pokutu až ve výši pěti milionů korun," vysvětluje Borovička.

Na pobočkách se zákazníka ujmou vyškolení prodejci, kteří ho přesvědčují o výhodnosti i velmi nevýhodných úvěrů. "V našem konkrétním případě zněla první nabídka na úvěr tak, že bychom z inzerované ceny 233 333 Kč po sečtení všech splátek dospěli k výsledné ceně 764 000 Kč bez pojištění. Po delším smlouvání zněla poslední nabídka úvěru, tentokrát bez "slevy", na 520 000 Kč. V ceně bylo zahrnuto i pojištění. Zdánlivě atraktivní slevy tedy zřejmě mají odlákat pozornost od značně nevýhodných úvěrových podmínek," dodává Borovička.

Podrobnosti průzkumu, který odhalil řadu pochybení, si lze stáhnout na www.dtest.cz/aaa.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024