Na úvodní stránku





Tip na výlet do historie: Oslavy keltského svátku Beltine 30. 4. v Housově mlýně v Táboře

TAMeK

2015-04-28

Pozvánky

Přečteno: 3699

Komentářů: 0


Chcete letos namísto tradičního pálení čarodějnic či stavění opentlených májek v předvečer 1. května prožít něco opravdu vzrušujícího a dosud nepoznaného?


Vydejte se na Housův mlýn v Táboře, zážitkový skanzen husitského způsobu života, kultury a válečnictví, jediný svého druhu v České republice! Ve čtvrtek 30. dubna se od 18 hodin stane dějištěm velkolepých oslav keltského svátku Beltine a 25 let trvání unikátního projektu Housova mlýna. Budou hořet keltské ohně, uctívány keltské rituály, připraven je například magický keltský rituál štěstí. Součástí mimořádného večera v Housově mlýně bude otevření husitské krčmy, která prošla zevrubnou obnovou – včetně středověkého menu, a závěrečný koncert. Každou hodinu (od 18.00 do 22.00) se návštěvníci mohou vydat na prohlídky filmové zbrojnice a nově zrekonstruovaných prostor v podkroví mlýna.

Housův mlýn se nachází hodinu jízdy autem z Prahy a pět minut pěšky z centra Tábora, těsně pod starobylými městskými hradbami, na břehu Tismenického potoka. Prostorný areál po celý rok nabízí dostatek příležitostí a podnětů k zábavě pro milovníky historie všech generací. Lidová krčma, panská krčma, expozice táborských strašidelných pověstí, mučírna, šermírna, kostymérna, sklad rekvizit a dekorací, hudební klub, výstavní síň, hostel pro 20 osob… Vše najdete ve čtyřech patrech budovy Housova mlýna. Velkým lákadlem je také zdejší filmová zbrojnice, nemající v Evropě obdoby. K vidění, vyfocení i vyzkoušení je přes tři tisíce zbrojí a zbraní všech historických epoch, které hrály ve známých filmech (např. Mlhy Avalonu, Tristan a Isolda, Letopisy Narnie: Princ Kaspián, Blade II, Bathory ad.)

V Housově mlýně se pravidelně konají stylové programy pro rodiny s dětmi, festivaly, koncerty, školy šermu a mnoho dalšího. Parkování je možné přímo u objektu, který je přístupný i pro handicapované. Areálem prochází cyklostezka.

Více informací na http://www.housuvmlyn.cz/


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024