Na úvodní stránku





Počítadlo úklidů ukazuje měsíc před akcí číslo 1 000

TAMeK

2016-03-25

Různé

Přečteno: 3560

Komentářů: 0


Do vypuknutí celorepublikové úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko zbývá přesně měsíc. Generálním partnerem úklidů v roce 2016 se stal Nadační fond Veolia. Do úklidu se zapojí i dětské domovy. Mezitím již probíhají první úklidy české přírody.


Již za měsíc, v sobotu 16. dubna, se odehraje hlavní vlna úklidů pořádaných v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko. Podaří se vytvořit český rekord v počtu dobrovolníků zapojených do akce? Na odpověď na tuto otázku si ještě musíme měsíc počkat. Jisté je, že v tuto chvíli počítadlo na webu akce ukazuje již 1 000 chystaných úklidů a počet každou hodinou narůstá.

Kromě překročení milníku tisícovky připravovaných úklidů hlásí organizátoři projektu další významnou novinku. Ukliďme svět, ukliďme Česko našlo svého generálního partnera. Stal se jím Nadační fond Veolia, který svou činností podporuje především aktivity spojené se životním prostředím, osvětou a vzděláváním mládeže a dobrovolnictví a zaměřuje se také na podporu sociálních projektů. Ukliďme svět, ukliďme Česko tyto cíle naplňuje hned v několika směrech. "Do letošních úklidů se totiž díky spolupráci se spolkem VESPOJENÍ zapojí děti z více než desítky dětských domovů. Máme pro ně nachystané i drobné dárky", sdělil! nám jeden z organizátorů akce, RNDr. Miroslav Kubásek.

Zatímco přípravy na den D jsou v plném proudu, začínají se objevovat také první vlaštovky úklidů uskutečněných v dřívějších termínech. Jedním z nich byl například úklid v oblasti brněnské přírodní památky Holásecká jezera (1). Minulou sobotu 12. 3. tam dobrovolníci pod vedením spolku Čisté Tuřany uklidili odpad o hmotnosti téměř půl tuny. "I když nám předčasné úklidy někdy komplikují práci s doručením úklidových prostředků, jsme za ně rádi a věříme, že jejich úspěch motivuje k uspořádání úklidů další organizátory," dodává Kubásek.

Pokud se svojí účastí na Ukliďme svět, ukliďme Česko doposud váháte, prohlédněte si mapu letošních, či archiv loňských úklidových akcí na http://www.uklidmecesko.cz. A pokud vás přesvědčí, přidejte se k nám!


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024