Na úvodní stránku





Jak se připravuje pětadvacáté výročí Internetu mládeži

Martin Fencl

2020-11-16

Různé

Přečteno: 2058

Komentářů: 0


13. prosince to bude pětadvacet let, co se konal ustavující sněm Informačního centra oddílů a klubů, dnečního Internet mládeži, z.s.


Chystá se pětadvacáté výroční Internetu mládeži, z.s. Podrobnější informace máme slíbeny na prosinec. Ale již nyní se tyto „narozeniny“ připravují a Ředitel ing. Miloslav Fuček dovolil pár informací prozradit.

 

„Připravujeme almanach, jehož současná verze má 70 stran. Bude obsahovat texty s faktografickýmu údaji a hodně fotografií – černobílých i barevných. Plánuje se i jeho vydání tiskem, ale v malém nákladu 5 až 10 ks“, pozradil Míla Fuček, který je autorem tohoto almanachu.

 

Míla Fuček dělal podobný almanach pro TTC Praha – klub stolního tenisu, když slavil v roce 2017 úetadvacet let činnosti. Takže zkušenosti s tím už má. Almanach TTC Praha měl 200 stran, z toho 42 černobílých a 58 barevných a jeho cena při nákladu asi 40 ks vyšla kolem 200,-- Kč/kus.TTC Praha mělo i reklamní propisovačky, kterých bylo asi 100ks.

 

„Propisovačky jsou už objednány i pro Internet mládeži, z.s. a to v počtu 50 ks. Počítáme, že cena jedné vyjde mezi 30,-- až 40,-- Kč“, odtajňuje Míla Fuček. Co vše je obsahem alamanachu asi ale nechává zatím pro sebe. Lze ale odhadovat, když byla řeč i o černobílých fotografiích, že by zde mohly být třeba zdokumentovány besedy s Janem Šimaněm – Galénem, které dělal ICOK společně s SKSK ČR na domažlicku v okolé horažďovické Lorety. Tipnul bych si, že tam budou zdokumentovány i příměstské internteové tábory, expozice ICOKu na pražské Bambirádě a nejspíš i nějaké ty CVVZ, kterých se Míla Fuček za ICOK pravidelně účastnil. Takže z tohoto širokého záběru lidí by se asi pár zájemců o alamanch našlo. U některých ale byl kontakt s ICOKem tak minimální, že je otázka, zda budou mít o almanach, který bude mít průnik jejich zájemem třeba jenom méně než 5%, zájem.

 

Míla Fuček připouští, že 70 stránek nemusí být konečné číslo. Pokud ještě narazí na nějaké zajímavé matariály, určitě je do almanachu ještě přidá. Chtěl by se tomu věnovat hlavně tento týden, kdy na to má díky celostátní koronakaranténě druhé vlny čas. Při hledání materiálů z historie TJ ORS Praha, který letos také jubiluje, by něco zajímavého bajít mohl. Škoda jenom, že se do almamachů neodchytlo něco z toho, co bylo v průběhu první vlna korony likvidiváno a skartováno kvůli GDPR. „Část těchto materiálů mohla být zpracována aspoň statistisky a datově“, připouští Míla Fuček. Mohl tak být aspoň přehled klubů SKSK ČR s jejich názvy, počty členů a působností od do. Registrace SKSK ČR jsou už skartovány určitě.

 

Více informací máme slíbeno v prosinci k datu 13. 12., kdy by měly „oslavy“ výroční začít. Období začátku trvá až do 17. 1., kdy byl v roce 1996 ICOK registrován MV ČR a stal se oficiálně právnickou osobou. Proto alamanch řeší období 1996 až 2021.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024