Na úvodní stránku





Pionýr úspěšně ukončil svůj víceletý evropský projekt

Po více než třech letech intenzivní práce byl originální projekt ukončen. "Po předání závěrečné monitorovací zprávy, která obsahovala celkové shrnutí -- o naplnění cílů či monitorovacích indikátorů -- a závěrečné vyúčtování projektu, Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, jsme čekali na konečné vyjádření a stanoviska oponentů. Po vyjádření, že dne 8. 10. 2013 byla zpráva schválena, proběhlo několik posledních administrativních kroků, po nichž můžeme prohlásit projekt za ukončený a v pořádku uzavřený jak vlastní realizací, tak po formální stránce. Tím byla tato etapa v životě Pionýra nadobro a úspěšně uzavřena," uvedla ekonomka projektu Ing. Kateřina Brejchová.

Projekt má však zcela konkrétní výstupy, které budou práci s dětmi sloužit i v následujících letech. Z nich asi obecně nejpřínosnější jsou čtyři nové programy (pro různé věkové kategorie):

MLÁĎÁTKA A ZVÍŘÁTKA -- pro děti nejmladších věkových kategorií.
PUTOVÁNÍ SE PSEM -- pro děti mladšího školního vě! ku.
TAJEMSTVÍ STARÉ TRUHLY -- pro děti staršího školního věku.
OSMÁ PLANETA -- pro věkovou kategorii 15+.

"Z ohlasů vidíme, že výsledky jsou přínosné nejenom pro vedoucí a instruktory, ale i pro děti samotné. Jistě k tomu přispěla i skutečnost, že nebyl vytvářen -- jak se říká -- od zeleného stolu, ale lidmi z praxe, přímo z činných oddílů a rovněž na základě velkého plošného výzkumu. Je tak vskutku šitý na míru, čímž se stává pro děti i atraktivní," konstatovala odborná garantka projektu Mgr. Irena Černá. Ta komentovala i další výstupy projektu: metodiku pro přípravu kurzu či sborníky příkladů dobré praxe.

Manažer projektu Mgr. Martin Bělohlávek shrnul: "Prošly více než tři roky intenzivní činnosti několika desítek lidí, kteří se projektu upsali a vložili do něj své zkušenosti, znalosti a tvůrčí práci. Patří jim velké díky za ohromný kus odvedené práce. Vytvořené materiály konkrétně pomáhají vedoucím a instruktorům pracujícími s dětmi a jsou nabídkou a výzvo! u pro všechny zájemce."



Přidání komentáře k článku Pionýr úspěšně ukončil svůj víceletý evropský projekt



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je neděle
19.05.2024